Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowo- paprykowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion warzywny 4 szklanki
bazylia świeża 3 łyżki/ posiekana
sól i pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowo- paprykowa

Wykonanie:
Paprykę oczyścić z nasion, następnie rozgrzać olej, wrzucić paprykę, przyprawić do smaku i podsmażyć. Zalać bulionem i dusić pod przykryciem przez pół godziny. Po czym zupę zmiksować, posypać posiekaną bazylią. Podawać z dodatkiem jogurtu naturalnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 24.03.2017 23:16
Smaczna taka zupka kremowo - paprykowa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak