Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowo- łososiowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
olej 2 łyżki
ziemniaki 2 szt
bulion warzywny 1 litr
ser topiony 15 dag
mleko 0,5 szkl
łosoś wędzony plastry 15 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowo- łososiowa

Por umyć, posiekać w krążki. W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć warzywo. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić je do garnka razem z posiekanym porem. Warzywa zalać gorącym bulionem. Gotować na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Do gotującej się zupy dodać serek topiony - śmietankowy lub kremowy - gotować tyle czasu, aby ser się rozpuścił. Kiedy zupa będzie już gotowa wyjąć z niej kilka łyżek pora. Resztę zupy zmiksować na gładki krem. Wsypać do kremu - zupy krążki pora, wlać mleko i ponownie zagotować na małym ogniu. Doprawić solą oraz pieprzem. Wędzonego łososia pokroić na małe kawałki. Zupę porozlewać na talerze, do każdej porcji dać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szefowica 09.12.2012 17:45
ciekawy przepis, muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak