Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowa z parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1
cebula 1
ząbki czosnku 2
poidorów 75 dag
wywaru z kurczaka 1 l
oliwy 2 łyżki
żółtko jajek 1
śmietany kremówki 100 ml
bazylia świeża
sól, pieprz
parmezan 4 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowa z parmezanem

Marchew, cebulę i czosnek obrać zalać wodą i gotować 15 min,Pomidoru umyj i pokrój w kostkę, dodaj do warzyw razem z oliwąi wywarem, gotuj jeszcze 20 min, Zupę zmiksuj i przetrzyj przez sito, podgrzej zapraw żółtkiem rozmieszanym ze śmietaną, dopraw do smaku, posyp parmezanem i posiekaną bazylią

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak