Zupa kremowa z chałką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt.
  • jabłka

    4 szt.
  • seler korzeniowy

    1 szt
  • smietana 18%

    1/3 szklanki
  • natka pietruszki

    1 łyżka/posiekana
  • sól i pieprz

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • chałka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Ziemniaki, seler, jabłka obrać, pokroić, zalać litrem wody i ugotować do miękkości z przyprawami do smaku. Następnie wlać śmietanę i zmiksować. Chałkę pokroić w kromki i zrumienić na maśle. Zupę rozlać na talerze, posypać natką pietruszki i podawać z chałką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 18.11.2016 20:24
smakowita zupka
IKrakowianka 18.11.2016 19:56
wygląda apetycznie
Konczi 18.11.2016 19:30
Pysznie się prezentuje, mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat