Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowa dyniowo-pomidorowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 700 g
serduszka drobiowe 300 g
marchewka 1 duża
seler naciowy 3-4 łodygi
por średni kawałek
koncentrat pomidorowy 200 g
dynia 1 kg
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
pierz ziarnisty 1 łyżeczka
ziele angielskie 5-7 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
śmietana 30% 100 ml
przyprawa do potraw Kucharek
Liść lubczyku suszony Prymat 1/2 łyżki
papryka czerwona płaska łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowa dyniowo-pomidorowa

Skrzydełka i serduszka umyć i zalać w garnku zimną wodą - dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie, lubczyk i liście laurowe oraz oczyszczoną marchewkę, seler i por - ugotować ugotować esencjonalny rosół i odcedzić.
Do rosołu dodać miąższ dyni pokrojony w kostkę, rozdrobnioną marchewkę z wywaru, paprykę mieloną, kucharka oraz imbir - gotować na niewielkim płomieniu, pod przykryciem, aż dynia się niemal rozgotuje - dodać pastę pomidorową, dokładnie wymieszać i zagotować.
Całość zmiksować z dodatkiem śmietany oraz cukru do smaku.

Podawać z makaronem oraz dowolną zieleninką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 10.08.2013 21:17
smaczna zupka
eagle 23.11.2012 23:51
no to wiem już jak spożytkować nadmiar dyni :)
Iwka 19.11.2012 21:01
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak