zupa krem ziemniaczano-rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • cebula

    2 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżki
  • głowy ryb słodkowodnych

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • Majeranek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - zupa krem ziemniaczano-rybna foto
Głowy ryb (szczupak, karp, karaś) wrzucamy do gotującej się wody (1,5-2 L) dodajemy kucharka, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, gotujemy wywar
Krok 2 - zupa krem ziemniaczano-rybna foto
w osobnym garnku na oleju przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę jak się zeszkli dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę
Krok 3 - zupa krem ziemniaczano-rybna foto
chwilę smażymy następnie dolewamy przecedzony wywar i gotujemy do miękkości
Krok 4 - zupa krem ziemniaczano-rybna foto
gdy ziemniaki będą miękkie miksujemy wszystko na jednolitą masę
Krok 5 - zupa krem ziemniaczano-rybna foto
doprawiamy do smaku, na talerzu posypujemy zielonym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 18.11.2012 14:24
fajna zupka. Nie lubię ryb ale gdy przeczytałem ten przepis od razu naszła mnie ochota
ewaa 14.12.2011 20:38
uwielbiam :)
owca441 14.10.2011 21:04
takiej jeszcze nie jadlam ale bardzo lubię zupy rybne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat