Zupa krem ziemniaczano-dyniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (biała część)

    sztuka
  • ząbek czosnku

  • ziemniak

    3 sztuki
  • marchew

    sztuka
  • dynia

    120 gram
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

  • śmietana 12%

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa krem ziemniaczano-dyniowy foto
Pora dokładnie umyć pod bieżącą wodą, pokroić w talarki. Ziemniaki, dynię, czosnek i cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić w kawałki. W rozgrzanym garnku podsmażyć pora, cebulę, czosnek i smażyć, aż się zeszklą.
Krok 2 - Zupa krem ziemniaczano-dyniowy foto
Następnie dodać pokrojone ziemniaki, dynię i marchewkę, podsmażać kilka minut. Gdy lekko zmiękną zalać całość rosołem i gotować do miękkości warzyw z liściem laurowym i zielem angielskim. Gdy warzywa będą miękkie, wyjąć ziele i liść.
Krok 3 - Zupa krem ziemniaczano-dyniowy foto
Całość zmiksować, zagotować i doprawić do smaku. Dolać śmietankę i podawać np. z pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 28.02.2014 19:58
wyśmienity krem
gibli 27.02.2014 18:46
smaczny krem)
Konczi 27.02.2014 18:41
uwielbiam takie kremy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat