Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem ziemniaczano-dyniowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) sztuka
ząbek czosnku
ziemniak 3 sztuki
marchew sztuka
dynia 120 gram
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
śmietana 12% 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem ziemniaczano-dyniowy

Kroki postępowania

1
Pora dokładnie umyć pod bieżącą wodą, pokroić w talarki. Ziemniaki, dynię, czosnek i cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić w kawałki. W rozgrzanym garnku podsmażyć pora, cebulę, czosnek i smażyć, aż się zeszklą.
Krok 1 - Zupa krem ziemniaczano-dyniowy foto
2
Następnie dodać pokrojone ziemniaki, dynię i marchewkę, podsmażać kilka minut. Gdy lekko zmiękną zalać całość rosołem i gotować do miękkości warzyw z liściem laurowym i zielem angielskim. Gdy warzywa będą miękkie, wyjąć ziele i liść.
Krok 2 - Zupa krem ziemniaczano-dyniowy foto
3
Całość zmiksować, zagotować i doprawić do smaku. Dolać śmietankę i podawać np. z pietruszką.
Krok 3 - Zupa krem ziemniaczano-dyniowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 28.02.2014 19:58
wyśmienity krem
gibli 27.02.2014 18:46
smaczny krem)
Konczi 27.02.2014 18:41
uwielbiam takie kremy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak