Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem ziemniaczano koperkowy z jajkiem i grzankami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
ziemniaki 800-900 g
marchew 1-2 szt
pietruszka 1 szt
seler
por
koperek 1 pęczek
śmietana 30% 150 ml
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
jajka ugotowane na twardo 4 szt do podania
grzanki do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem ziemniaczano koperkowy z jajkiem i grzankami

Kroki postępowania

1
Do garnka wkładamy porcję rosołowa, dodajemy obrane warzywa: marchew, pietruszkę, seler oraz porę - gotujemy wywar soląc go.
Krok 1 - Zupa krem ziemniaczano koperkowy z jajkiem i grzankami  foto
2
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy przecedzonym wywarem, dodajemy marchewkę oraz posiekany koper i gotujemy do miękkości ziemniaków.
Krok 2 - Zupa krem ziemniaczano koperkowy z jajkiem i grzankami  foto
3
Zupę zabielamy śmietaną.
Krok 3 - Zupa krem ziemniaczano koperkowy z jajkiem i grzankami  foto
4
Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 4 - Zupa krem ziemniaczano koperkowy z jajkiem i grzankami  foto
5
Uzyskana zupę blendujemy na gęsty krem.
Krok 5 - Zupa krem ziemniaczano koperkowy z jajkiem i grzankami  foto
6
Uzyskany krem podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo oraz grzankami.
Krok 6 - Zupa krem ziemniaczano koperkowy z jajkiem i grzankami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak