Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem ziemniaczano - cebulowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
cebula 2 szt
śmietana kremówka 20 dag
bulion drobiowy 1 l
sól
pieprz
masło do smażenia 1 łyżka
groszek ptysiowy
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem ziemniaczano - cebulowy

Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy również w kostkę, szklimy na maśle. Ziemniaki i cebulę przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy na wolnym ogniu ok 45 min, aż ziemniaki będą miękkie. Zdejmujemy zupę z ognia i miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy kremówkę, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy posypaną groszkiem ptysiowym i startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.12.2013 20:57
na pewno smaczna
Ania84 06.12.2013 20:49
Rozgrzewająca na chłodne dni
bogusia19 06.12.2013 13:50
pyszności, mniam
gosia561 06.12.2013 12:31
świetna zupka
sanielcia 06.12.2013 11:43
pyszna taka zupka
dada 06.12.2013 11:09
świetna zupa na jesienne chłody
dodi 06.12.2013 10:33
smaczna zupka
Megg 06.12.2013 10:33
bardzo apetyczna zupka
noninka77 06.12.2013 10:27
wygląda zachęcająco:)
smerfna_chatka 06.12.2013 10:06
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak