Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem ze szpinaku z wędzonym oscypkiem
Mozesz uzyc zwykla kostke rosolowa,ja nie lubie oszkunych zup. Wiec wywar zawsze robie miesny w tym przypadku dodalam 300dag karkowki POKROJONEJ w wieksza kostke.
Sposob:
Nastawiamy miesko pryprwaiac po swojemu ,w miedzy czasie obieramy czosnek cebule i ziemniaki
Ziemniaki obieramy kroimy w kostke i wrzucamy do rondelka gotujemy okolo 15/ 20 min
Cebule i czosnek kroimy drobno
Rozgrzewamy garnek i na oliwe z oliwek dodajemy cebule i czosnek szklimy przez chwile czesto mieszajac.
Dodajemy nasze gotowe miesko
Zlewamy ziemniaki,i dodajemy do garnuszka .
Redukujemy wszytko.
Dodajemy szpinak
I zalewamy wywarem okolo 1L.
Gotujemy na malym ogniu okolo 10 minutek.
Bledujemy,i raz jeszcze gotujemy na malym ogniu okolo 10 min.
Dodajemy galke muszkatalowa doslownie szczypte sol i pieprz do smaku.
Oscypek i naturalny jogurt do ozdoby
SMACZNEGO