Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem ze szpinaku z wędzonym oscypkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 0.5 kg
cebul 1
czosnek 4 ząbki
ziemniaki 2 średniej wielkości
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypty
oscypek 1
oliwa 4 łyżki
sól i pieprz
jogurt naturalny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem ze szpinaku z wędzonym oscypkiem

Bulion :wedle uznania
Mozesz uzyc zwykla kostke rosolowa,ja nie lubie oszkunych zup. Wiec wywar zawsze robie miesny w tym przypadku dodalam 300dag karkowki POKROJONEJ w wieksza kostke.

Sposob:
Nastawiamy miesko pryprwaiac po swojemu ,w miedzy czasie obieramy czosnek cebule i ziemniaki
Ziemniaki obieramy kroimy w kostke i wrzucamy do rondelka gotujemy okolo 15/ 20 min
Cebule i czosnek kroimy drobno
Rozgrzewamy garnek i na oliwe z oliwek dodajemy cebule i czosnek szklimy przez chwile czesto mieszajac.
Dodajemy nasze gotowe miesko
Zlewamy ziemniaki,i dodajemy do garnuszka .
Redukujemy wszytko.
Dodajemy szpinak
I zalewamy wywarem okolo 1L.
Gotujemy na malym ogniu okolo 10 minutek.
Bledujemy,i raz jeszcze gotujemy na malym ogniu okolo 10 min.
Dodajemy galke muszkatalowa doslownie szczypte sol i pieprz do smaku.
Oscypek i naturalny jogurt do ozdoby
SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak