Zupa krem ze szpinaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3-4 SZT
  • czosnek

    3 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    do smażenia
  • szpinak

    250 gram
  • bulion warzywny

    750 ml
  • śmietana 18 proc

    150 ml
  • kwaśna śmietana

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojona w kostkę cebulę- zeszklić.
Dodać pokrojony czosnek- smażyć 1 min. Następnie dorzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażać przez chwilę razem. Dorzucić szpinak- wymieszać. Dodać bulion- gotować razem przez ok 10 min (do miękkości ziemniaków). Zmiksować i jeszcze raz zagotować. Dodać śmietankę, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Podawać z kleksem kwaśnej śmietany.
Smacznego!
asiatok
Można podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 02.12.2016 21:13
Smaczna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat