Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
3-4 SZT -
czosnek
3 ząbki -
cebula
1 szt -
oliwa
do smażenia -
szpinak
250 gram -
bulion warzywny
750 ml -
śmietana 18 proc
150 ml -
kwaśna śmietana
2 łyżki -
sól i pieprz
do smaku
Sposób przygotowania
Dodać pokrojony czosnek- smażyć 1 min. Następnie dorzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażać przez chwilę razem. Dorzucić szpinak- wymieszać. Dodać bulion- gotować razem przez ok 10 min (do miękkości ziemniaków). Zmiksować i jeszcze raz zagotować. Dodać śmietankę, doprawić do smaku pieprzem i solą.
Podawać z kleksem kwaśnej śmietany.
Smacznego!
Można podawać z grzankami.![]()
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się