Zupa krem ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    50 g
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • śmietana 18 proc

    200 g
  • masło

    2 łyżki
  • woda

    1 l
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni podsmażamy na maśle drobno posiekaną cebulę i czosnek. Szpinak wrzucamy do garnka z gotującą się wodą. Gdy zupa już się zagotuje, dodajemy powoli śmietanę. Do zupy dodajemy mieszankę z cebuli i czosnku. Całość miksujemy blenderem. Na wierzch dodaję ser typu parmezan.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat