Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z żółtych warzyw

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 1.5 L
ziemniaki 2 szt
cebula 1 szt
kukurydza 200 g mrożona
cukinia 1 szt / może być mrożona
papryka żółta 1 szt
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z żółtych warzyw

Paprykę kroimy na pół i pieczemy w piekarniku, gdy stanie się lekko czarna wyjmujemy, zawijamy w folię aluminiową, gdy przestygnie ściągamy skórkę, a paprykę blendujemy.

Do garnka wlewamy bulion, obrane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa, dodajemy przyprawy i gotujemy ok 20 min.

Po tym czasie, całość blendujemy, na koniec dodajemy paprykę, sprawdzamy czy nie brakuje soli, podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 30.01.2017 19:38
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak