Zupa krem z żółtej papryki z dodatkiem zielonej cebulki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • indyk

    200 gram
  • papryka żółta

    6-7 sztuk
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • seler

    1\4 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Imbir mielony Prymat

    1\3 łyzeczki
  • Bazylia suszona Prymat

    1\3 łyzeczki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1\3 łyzeczki
  • zielona cebulka

    0,5 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa krem z  żółtej papryki z dodatkiem zielonej cebulki foto
Robimy wywar na mięsie z indyka- gotujemy go około 40-45 minut.
Krok 2 - Zupa krem z  żółtej papryki z dodatkiem zielonej cebulki foto
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę - pokrojone dodajemy do wywaru.
Krok 3 - Zupa krem z  żółtej papryki z dodatkiem zielonej cebulki foto
Paprykę myjemy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w paski - dodajemy do wywaru.
Krok 4 - Zupa krem z  żółtej papryki z dodatkiem zielonej cebulki foto
Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchew w słupki, seler dzielimy na ćwiartkę- warzywa dodajemy do reszty składników. Całość gotujemy około 25 minut.
Krok 5 - Zupa krem z  żółtej papryki z dodatkiem zielonej cebulki foto
Po tym czasie wszystkie składniki miksujemy blenderem.
Krok 6 - Zupa krem z  żółtej papryki z dodatkiem zielonej cebulki foto
Następnie dodajemy przyprawy: pieprz, kucharek, imbir i bazylie. Rozprowadzamy je po zupie.
Krok 7 - Zupa krem z  żółtej papryki z dodatkiem zielonej cebulki foto
Na samym końcu dodajemy pokrojoną zieloną cebulkę. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 09.09.2014 10:11
lubie takie zupy,pychaaaaaaa
Lidzia 08.09.2014 07:26
Smakowita.
Czyki 07.09.2014 23:02
Wiem ,że taka zupka bardzo by mi smakowała :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat