zupa krem z zielonych warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczak

    1 sztuka
  • woda

    2 litry
  • marche

    2 sztuki
  • seler

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • brokuł

    1 główka
  • cukinia

    1 sztuka
  • kasza manna

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • ziele angielskie całe

    5 sztuk
  • indyk

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mięsa, marchwi, selera,cebuli, pietruszki, liścia laurowego i ziela angielskiego ugotować bulion. Ziele i liście wyłowić, wyjąć mięso.
Do gotującego się bulionu dodać pokrojoną cukinię i brokuła. Wsypać kaszę mannę, sól i pieprz według uznania i gotować do miękkości warzyw. Zmiksować. Dodać kostkę rosołową i śmietanę. Podawać z jajkiem, grzankami, koperkiem i natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 03.10.2013 12:53
Bardzo lubię takie zupki!
KasiaK90 02.10.2013 17:57
wspaniała zupka;)
Czarnula87 02.10.2013 17:16
z koperkiem bardzo lubię
Sylwia26 02.10.2013 17:01
ślinka leci :)
Konczi 02.10.2013 16:49
super kremik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat