Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z zielonych warzyw

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczak 1 sztuka
woda 2 litry
marche 2 sztuki
seler 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
brokuł 1 główka
cukinia 1 sztuka
kasza manna 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 18 proc 2 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuk
indyk 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z zielonych warzyw

Z mięsa, marchwi, selera,cebuli, pietruszki, liścia laurowego i ziela angielskiego ugotować bulion. Ziele i liście wyłowić, wyjąć mięso.
Do gotującego się bulionu dodać pokrojoną cukinię i brokuła. Wsypać kaszę mannę, sól i pieprz według uznania i gotować do miękkości warzyw. Zmiksować. Dodać kostkę rosołową i śmietanę. Podawać z jajkiem, grzankami, koperkiem i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 03.10.2013 12:53
Bardzo lubię takie zupki!
KasiaK90 02.10.2013 17:57
wspaniała zupka;)
Czarnula87 02.10.2013 17:16
z koperkiem bardzo lubię
Sylwia26 02.10.2013 17:01
ślinka leci :)
Konczi 02.10.2013 16:49
super kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak