Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z zielonych szparagów

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
rosół drobiowy 700 ml
cebula
masło 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z zielonych szparagów

1. Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe części. Związane nitką wstawiamy pionowo do garnka z wrzącą wodą. Główki powinny wystawać ponad jej powierzchnię. Gotujemy około 5 minut.

2. Posiekaną cebulę podsmażamy na maśle. Dodajemy mąkę i smażymy jeszcze przez chwilę ciągle mieszając. Stopniowo dolewamy gorący rosół.

3. Dodajemy pokrojone szparagi bez główek. Gotujemy przez chwilę. Wszystko blendujemy. Jeżeli zupa jest za gęsta dolewamy odrobinę wywaru pozostałego po gotowaniu szparagów. Doprawiamy solą, pieprzem i śmietaną.

4. Rozlewamy do talerzy. Dodajemy podsmażone na maśle główki szparagów i posypujemy parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 21.06.2017 14:36
Super przepis
Ewa Wojtaszko 21.06.2017 12:41
uwielbiam ten kolor,smaczna zupka
ilka01 20.06.2017 20:00
pyszności .....:)
adelajda 20.06.2017 18:20
super kolorek ma zupka
Róża1 20.06.2017 11:02
królewska zupa !!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak