Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z zielonej fasolki- słonecznikiem wzbogacona :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
fasolka szparagowa 1 opakowanie
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
słonecznik łuskany 0,5 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyzeczki
kolendra mielona 1\3 łyzeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1\3 łyzeczki
śmietana 18 proc 1\3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z zielonej fasolki- słonecznikiem wzbogacona :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na skrzydełkach z kurczaka- gotujemy je 30 minut.
Krok 1 - Zupa krem z zielonej fasolki- słonecznikiem wzbogacona :) foto
2
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru.
Krok 2 - Zupa krem z zielonej fasolki- słonecznikiem wzbogacona :) foto
3
Następnie dodajemy mrożoną fasolkę i razem z ziemniakami gotujemy 20 minut.
Krok 3 - Zupa krem z zielonej fasolki- słonecznikiem wzbogacona :) foto
4
Następnie dodajemy marchew i pietruszkę pokrojoną w słupki i gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 4 - Zupa krem z zielonej fasolki- słonecznikiem wzbogacona :) foto
5
W trakcie gotowania dodajemy przyprawy: zioła prowansalskie, kolendrę i kucharka do smaku.
Krok 5 - Zupa krem z zielonej fasolki- słonecznikiem wzbogacona :) foto
6
Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę . Obieramy też mięso ze skrzydełek i miksujemy blenderem na gładki krem . Serwujemy z ziarnami słonecznika. Smacznego :)
Krok 6 - Zupa krem z zielonej fasolki- słonecznikiem wzbogacona :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 27.01.2015 09:02
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak