Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa -krem z zielonego groszku ze smażonym boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 400 gram
bulion 1 litr
śmietana 1 kubek
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
cebula 1 sztuka
boczek 200 gram
czosnek1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa -krem z zielonego groszku ze smażonym boczkiem

Masło rozpuszczamy w garnku, na nim podsmażamy pokroioną w kostkę cebulę i czosnek rozgnieciony.Dodajemy opłukany groszek, zalewamy bulionem gotujemy 10 minut. Do warzyw dodajemy śmietanę, mięszamy doprawiamy do smaku , calość miksujemy. Przecieramy przez gęste sito. Boczek kroimy w kostkę ,podsmażamy na patelni. Zupę nakładamy do miseczek, na wierzk układamy po odrobinie skwarek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 02.01.2012 08:27
lubię zupę z zielonego groszku i z przyjemnością wypróbuję zaproponowaną tu wersje :)
kuklik 08.07.2011 17:22
polecam jest super
traktorek 18.06.2011 16:43
godna polecenia
1j1o1l1a1 04.05.2011 19:43
smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak