Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z zielonego groszku i papryki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 200 gram
groszek konserwowy 1 puszka
ziemniaki 4-5 sztuk
marchew 1-2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1\3 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1\3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z zielonego groszku i papryki

Kroki postępowania

1
Robimy wywar mięsny na mięsie z indyka- rosołowe z indyka. Wywar gotujemy około 40 minut.
Krok 1 - Zupa krem z zielonego groszku i papryki foto
2
Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki- dodajemy do wywaru i gotujemy 15 minut. Dużą puszkę groszku odcedzamy i dodajemy do reszty składników.
Krok 2 - Zupa krem z zielonego groszku i papryki foto
3
Marchew kroimy na ćwiartki, paprykę w plastry i dodajemy do reszt składników. Razem z dodanym groszkiem gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 3 - Zupa krem z zielonego groszku i papryki foto
4
W tracie gotowania dodajemy przyprawy: pieprz, kucharek, czosnek. Następnie blenderem miksujemy wszystkie składniki na gładki krem.
Krok 4 - Zupa krem z zielonego groszku i papryki foto
5
Zupę serwujemy z plasterkami papryki. Smacznego :)
Krok 5 - Zupa krem z zielonego groszku i papryki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.12.2014 11:54
bardzo lubię takie zupy :-)
odjechana 21.12.2014 10:16
Wygląda bardzo apetycznie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak