Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z zielonego groszku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 2 szt gęsie
serca drobiowe 2 szt gęsie
groszek zielony 150 gram
por 0,5 szt
marchewka 1
pietruszka 1
ziemniak 1
czosnek ząbki 1
masło lub margaryna 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z zielonego groszku

Kroki postępowania

1
żołądki i serca oczyszczamy, zalewamy je 5 szklankami wody, dodajemy marchewkę i pietruszkę - gotujemy w osolonej wodzie na wolnym ogniu do miękkości (tak jak rosół)
Krok 1 - Zupa krem z zielonego groszku foto
2
Por kroimy w talarki, czosnek przeciskamy przez praskę - smażymy na maśle, następnie dodajemy groszek i dalej przesmażamy
Krok 2 - Zupa krem z zielonego groszku foto
3
Ugotowane żołądki wyjmujemy razem z porem i marchewką, odmierzamy 1 litr wywaru, dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka oraz podsmażony groszek. Doprawiamy do smaku - gotujemy do miękkości.

Zupę blendujemy, gorącą rozkładamy na talerze, dekorujemy plastrami gotowanych żołądków i serduszek oraz jogurtem.
Krok 3 - Zupa krem z zielonego groszku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 28.11.2016 18:25
moje smaki groszkowe
Bernadeta1 28.11.2016 17:14
lubię taką zupkę, smaczna
Franciszek 28.11.2016 14:52
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak