Zupa krem z warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    1 litr
  • marchew

    2 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • kalafior

    1/2 sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    szczypta
  • bekon

    6 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę. Rosół zagrzać, wrzucić marchewkę i chwilę gotować. Kolejno dodać ziemniaki gotować aż zmiękną. Na samym końcu dodać kalafior. W momencie gdy warzywa będą zupełnie miękkie zdjąć z ognia i zblendować. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać z mocno przesmażonym boczkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika141 27.02.2015 14:10
pyszna zupka
Grazyna0211 26.02.2015 13:11
świetna zupa
Renataj 26.02.2015 12:46
Uwielbiam takie zupy -kremy.
bertpvd 26.02.2015 09:36
Pyszna zupa !
Milka100 26.02.2015 07:43
apetyczna zupa
Krystyna32 26.02.2015 06:52
wygląda pysznie
tytka 25.02.2015 23:11
fajnie podane z bekonem
aisoglam 25.02.2015 21:56
Pychoteczka :)
IlonaAlbertos 25.02.2015 21:12
Uwielbiam takie zupy.
kloruś 25.02.2015 20:53
chętnie bym się poczęstowała!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat