Zupa-krem z warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • marchewka

    1 szt
  • kalafior

    1/2
  • brokuł

    1/2
  • bulion

    1/2 l
  • sól

  • pieprz

  • smietana 18%

    1 łyżka
  • pestki dyni

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pora myjemy, kroimy w krążki i podsmażamy. Resztę warzyw myjemy,obieramy ziemniaki, kroimy na kawałki i gotujemy do miękkości w bulionie. Doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy wszystko blenderem. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Gdy zupa jest za gęsta, dolewamy bulionu. Podajemy z prażonymi pestkami dyni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat