Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z rukoli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
rukola 130 g
cebula 1 średnia
ząbki czosnku 2 większe
bulion 1 litr
seler korzeniowy kawałek
pietruszka 1 sztuka
marchewka 1 fioletowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z rukoli

Ziemniaki, pietruszkę i selera obrać, dobrze opłukać i gotować w bulionie około 20 minut.
Rukolę opłukać, osuszyć i lekko porwać.
Na patelni zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, dodać rukolę.
Wszystko mieszając szybko podsmażyć.
Całość po lekkim przestudzeniu zmiksować na krem.
Podawać z prażonymi na suchej patelni orzechami i strugami marchewki startej na kuchennej temperówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 16.11.2017 13:34
Ciekawy przepis, nigdy nie jadłam takiej zupki:)
Justi2401 16.11.2017 13:29
Ciekawy pomysł na zupkę, z rukoli jeszcze nie próbowałam nigdy :)
SzczyptaChili 14.11.2017 08:32
Wygląda bardzo apetycznie :)
Bożena Matuszczyk 13.11.2017 23:47
Pomysłowo i smacznie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak