ZUPA KREM Z POMIDORÓW

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 SZT
  • oliwa

    2 ŁYŻKI
  • koncentrat pomidorowy

    4 ŁYŻKI
  • mąka

    3 ŁYŻKI
  • pomidory

    2 PUSZKI
  • rosół

    1 LITR
  • bazylia

    1 PĘCZEK
  • gin

    125 ML
  • śmietana kremówka

    100 G
  • śmietana kwaśna

    150 G
  • sól, pieprz

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CEBULĘ POKROJONĄ W PIÓRKA ZESZKLIĆ NA OLIWIE,DODAĆ KONCENTRAT, OPRÓSZYĆ MĄKĄ,WYMIESZAĆ I ZASMAŻYĆ,PRZEŁOŻYĆ DO WYSOKIEGO GARNKA, DODAĆ POMIDORY Z ZALEWĄ I ROSÓŁ,PRZYPRAWIĆ I GOTOWAĆ 10-15 MINUT.ZUPĘ ZMIKSOWAĆ, DODAĆ GIN, ŚMIETANĘ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.BAZYLIĘ PODAĆ DO ZUPY BEZPOŚREDNIO PRZED PODANIEM.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 15.04.2012 08:50
smaczna
edyta44 15.11.2011 09:31
smaczna
Marybeth 10.11.2011 14:54
pyszności!
kate.500 22.05.2011 01:03
fajny przepis :)
bami 01.04.2011 14:19
pomidorowa, to moja ulubiona zupa :) mmmmjami!
mehia 23.09.2010 19:59
wart wypróbowania :)
Margo1 28.08.2010 10:47
a kto nie lubi , pewnie wszyscy lubią
Smakosz6 22.08.2010 23:37
uwielbiam pomidorową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat