ZUPA KREM Z POMIDORÓW

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory bez skóry

    1 kg
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek ząbki

    3 sztuki
  • oliwa

    1 łyżka
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • bazylia świeża

    20 liści
  • mozzarella

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory nacinam, zalewam na 5 minut wrzątkiem. Odlewam ciepłą wodę i przelewam zimną. Pomidory obieram ze skórki kroje na kawałki.
Cebulę kroję w drobną kostkę, szklę ma oliwie z masłem. Dodaję pokrojony w plasterki czosnek i gdy zacznie pachnieć dorzucam pomidory. Dodaję cukier, oregano i gotuję pod przykryciem przez 20 minut.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem, przekładam do blendera, dodaję świeżą bazylię i miksuję. Na talerz wrzucam kilka kawałków mozzarelli zalewam gorącą zupą i podaję.
Smacznego !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 20.10.2015 20:25
zupka apetyczna
MałaMi89 01.10.2015 22:51
Mmm bardzo lubię :)
misia53 01.10.2015 21:50
Pićękny kolorek ,smacznie wygląda
wedith1 01.10.2015 18:59
Mniam - Pyszna zupka!
Saga123 01.10.2015 13:48
cudownie wygląda :)
Malinka 01.10.2015 12:01
Bardzo lubię krem z pomidorów, a twój wygląda mega apetycznie!
Joannasz3190 01.10.2015 11:39
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat