Zupa krem z pomidorów

Zupa krem z pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • oliwa

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • brązowy cukier

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • liście bazylii lub szpinaku

    1 garść
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • grissini

    3 paluchy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę z oliwek wlać do garnka, podgrzewać na małym ogniu, dodać pokrojoną w piórka cebulę i ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, smażyć chwilę 3-5 minut.
Dodać pomidory z puszki i łyżeczkę cukru.
Doprawić solą i pieprzem.
Gotować przez chwilę. Zmiksować blenderem. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dodać pół szklanki lub jeśli to konieczne, jeszcze więcej wody.
Podawać krem udekorowany śmietaną razem z paluchami grissini, liśćmi bazylii lub szpinaku..

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

09.02.2016 20:11
pierwsza klasa :)

Róża1

17.08.2013 04:24
moja ulubiona!! , a do tego jak ślicznie podana:-)

iza0823

19.07.2013 23:23
pięknie podany,super przepis

dieta forum

17.06.2013 15:47
pysznie wygląda :) smak - podejrzewam, że pyszny :) choć ja zamieniam zawsze śmietanę na jogurt, żeby była dietetyczna :) gratuluje :) pyszności :)

arbuzowo

21.02.2013 14:54
Zupa krem - to jest to

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat