Zupa krem z pomidorów

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory krojone z puszki

    2 puszki
  • śmietana 18%

    5 łyżek
  • woda

    0,5 litra
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • marchew

    1 sztuka
  • grzanki

    wg uznania
  • oliwa

    do podsmażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotować z kostką rosołową. Dodać pomidory z puszki oraz obraną i pokrojoną marchewkę.

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oliwy aż zrobi się szklista. Dodać przeciśnięty czosnek. Podsmażoną cebulę dodać do pomidorów i całość gotować około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na koniec całość zmiksować na gładki krem, wymieszać ze śmietaną. Podawać z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 09.02.2016 20:10
lubię bardzo :)
Małgorzata Pin 09.04.2015 16:28
Lubie takie kremy.
iskierka.ag 09.04.2015 10:44
Uwielbiam pomidorówki :) Apetycznie wygląda.
Wacław 09.04.2015 10:12
pyszna i aromatyczna zupa :-)
Mancia w kuchni 09.04.2015 10:00
mniam, uwielbiam zupy - kremy
Magula 09.04.2015 09:40
lubię takie zupki
aginaa 09.04.2015 08:24
bardzo apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat