Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pomidorków koktajlowych

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Takie wprowadzenie do nowalijek pomidorowych. Boskie połączenie, wręcz idealne bazylii, pomidorów i sera.

Składniki:

Składniki:

pomidorki koktajlowe 1.5 kilograma
szalotka 2 sztuki
ząbki czosnku 2 sztuki
bazylia świeża 2 garście
oliwa 5 łyżek
parmezan starty 0.5 szklanki
cukier 1 szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pomidorków koktajlowych

Szalotki i czosnek siekamy. W rozgrzanym rondlu szklimy szalotkę, po chwili dodając czosnek i bazylię.


Kilka chwil, po uzyskaniu aromatu, wrzucamy pomidorki. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut.


Przecieramy przez sito. Dodajemy stary parmezan. Podgrzewamy do momentu roztopienia sera.


Do smaku doprawiamy cukrem i pieprzem.
Podajemy z posiekaną bazylią, startym parmezanem i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak