Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pietruszki i winogron

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Ciekawe czy uda nam się zaskoczyć Was takim połączeniem? Od razu mówimy, wyszło niespodziewanie smacznie <3

Składniki:

Składniki:

pietruszka 700 gramów
winogrona białe 500 gramów
woda zimna 1.5 litra

Do smaku:

cukier
sól
Pieprz czarny grubo mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pietruszki i winogron

Pietruszki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka razem kulki winogron, zalewamy zimną wodą (1,5 litra). Gotujemy 30-35 min. Studzimy, blendujemy i przecieramy przez sito.
Ponownie wstawiamy na płomień, doprawiamy cukrem, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Podajemy z ulubionym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.03.2019 11:42
Oj ciekawa jestem smaku ale myśle że nie posmakowała by mi taka zupa o takim połączeniu smaków.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak