Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pietruszki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pietruszka 1,2 kg
wywar drobiowo- warzywy 0,5 litra esencjonalny
mleko 2% 800 ml
czosnek 5-6 ząbki średnie
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pietruszki

Korzeń pietruszki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę. Zalewamy wywarem drobiowo- warzywnym i gotujemy pod przykryciem aż pietruszka będzie miękka. Miksujemy dokładnie blenderem. Wlewamy mleko, zagotowujemy, dorzucamy mniej więcej 1 średni pęczek drobno posiekanej natki pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy. Zupę podajemy posypaną odrobiną natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.07.2012 08:41
mniammm;)
#DELETED#Małgorzata711527256155
#DELETED#Małgorzata711527256155 11.05.2012 00:12
extrA, ZROBIĘ, akurat mam duzo w ogrodzie, no i to samo zdrowie
Justyna Jussstiii 30.04.2012 09:24
super
Kikiriki 27.04.2012 19:30
ciekawe
BernadettaP 26.04.2012 09:17
Mleko jest konieczne, aby nieco złagodzić smak pietruszki. Przynajmniej ja nie bardzo przepadam za kremem pietruszkowym z małą ilością nabiału, bo jest dla mnie zbyt intensywny, a z mlekiem tę zupę uwielbiam :)
pacpaw 26.04.2012 07:37
sporo mleka w zupce, nigdy takiej nie jadłem jeszcze. W sumie chyba za rzadko jem kremy
Ewa6274879 25.04.2012 23:42
pietruszkowej jeszcze nie jadłam - zapowiada się ciekawie :)
Justyna87 25.04.2012 22:48
super:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak