Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczonych pomidorów i papryki;
2.Pomidory również pokroić na połówki i usunąć gniazda nasienne;
3.Pomidory i paprykę rozłożyć na dużej blaszcze do pieczenia, posolić, skropić oliwą z oliwek i wstawić na 40-60 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni;
4.Po tym czasie wyjąć warzywa z piekarnika i ściągnąć skórkę z papryk;
5.Posiekany ząbek czosnku lekko zeszklić na maśle, dodać pieczone warzywa, smażyć razem kilka minut, a następnie zalać bulionem; Gotować razem ok 10 minut, doprawić solą i pieprzem do smaku, a po tym czasie zmiksować zupę na krem;
6.Podawać sam krem lub z makaronem lub z ryżem, wedle idnywidualnych upodobać smakowych;
Smacznego!