Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczonych buraków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
ząbek czosnku 1 szt
bulion warzywny 600 ml
estragon
ocet jabłkowy
śmietana
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczonych buraków

Buraki (każdy z osobna) zawijamy w folię aluminiową, układamy na blaszce i zapiekamy 90 min (najlepiej średniej wielkości) w temperaturze 200°C. Następnie wyciągamy, studzimy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki i razem z bulionem i czosnkiem miksujemy na papkę. Przelewamy do garnka, dodajemy estragon i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i octem jabłkowym. Podajemy ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szef Kuchni 1 04.12.2015 02:16
Polecam do tego książkę "365 obiadów na każdą kieszeń". http://9xa.pl/r/m6p365-obiadow-na-kazda-kieszen
IKrakowianka 02.12.2015 22:52
pięknie podana
2milutka 02.12.2015 17:45
Ja dopiero mam zamiar ją zrobić :)
Łukasz15 02.12.2015 15:26
Musi być pyszna
Ifa 02.12.2015 15:19
Uwielbiam taką wersję buraczkowej
Agata3 02.12.2015 14:57
bardzo lubie krem z buraków :)
luna76 02.12.2015 14:54
przepiękny kolor i wspaniały smak :)
Konczi 02.12.2015 14:02
skusiłabym się na taki kremik - pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak