Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kukurydzy z curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kukurydza z Puszki 2 op
rosół drobiowy 1 l
serek topiony śmietankowy duży
curry 2 łyżki
kurkuma 1 łyżka
sól do smaku
masło 2 łyżki
mąka kukurydziana 2 łyżki
papryka czerwona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kukurydzy z curry

Wywar drobiowy zagotować z kukurydzą i serkiem topionym. Doprawić kurkumą i curry, jeżeli zupa wyda się za mało słona dosolić - ja lubię gdy jest słodkawa. Gdy kukurydza się zagotuje odlać ok. 5 łyżek wywaru a resztę zmiksować w blenderze.
Z masła, mąki kukurydzianej i reszty wywaru zrobić zasmażkę, dodać do zupy i ponownie zagotować. Doprawić słodką papryką. Podawać z grzankami.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 23.02.2012 20:43
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak