zupa krem z kukurydzy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1500 ml
  • porcja rosołowa

    1
  • marchew

    3 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • seler

    1 mały
  • cebula

    1 średnia
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • masło

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    2 łyzeczki
  • nac pietruszki

  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar z porcji rosołowych i włoszczyzny. Odcedzić. Kukurydzę zmiksować, dodać do wywaru. Rozetrzeć masło w miseczce, dodać makę,odrobinę wywaru i rozetrzeć. Wlać do powstałego wywaru; zagotować. Doprawić do smaku.Posypać posiekana zieloną pietruszką.
Zupę tę najlepiej podawać z goszkiem ptysiowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kanu83 09.03.2012 14:17
pyszna zupka
stokrotka 19.08.2011 21:59
ciekawe
wolochski 14.02.2011 23:02
super
tesa 12.11.2010 00:12
zupy z kukurydzy jeszcze nie jadłam, muszę zrobic i spróbowac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat