Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z kopru włoskiego, korzenia pietruszki i sera cheddar

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 litr
koper włoski 250 g
pietruszka 250 g
cebula 1 średnia
ser cheddar 50 g
masło klarowane 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
orzeszki piniowe 2 łyżki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z kopru włoskiego, korzenia pietruszki i sera cheddar

Koper włoski pokroić na grube kawałki, zieloną natkę jak jest zostawić do posypania zupy. Korzeń pietruszki obrać i też pokroić na grubsze kawałki.
Do gotującego się wywaru warzywnego (może być z kostki) wrzucić warzywa.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zrumienić na maśle i dodać do gotującej się zupy. Gotować razem około 15 do 20 minut aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodać lubczyk i pokrojony w kostkę cheddar. Gotować chwilę, aż ser się całkowicie rozpuści.
Zupę wlać do blendera kielichowego i dokładnie przetrzeć.
Podawać posypane natką z kopru włoskiego, orzeszkami pinii lub słonecznika oraz świeżo mielonym pieprzem.
Gotowe, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 16.02.2015 17:26
jestem ciekawa jak smakuje ;)
Futka 12.02.2015 21:15
Nieziemsko smaczne połączenie - wyraziste i bardzo aromatyczne :)
Katarzyna59 11.02.2015 17:25
znakomita zupka
Wacław 11.02.2015 10:19
ciekawy przepis,zupa na pewno smaczna !
fotoviderek 11.02.2015 07:54
Ciekawe połączenie smaków :)
molanka 10.02.2015 19:17
ciekawy pomysł
aginaa 10.02.2015 16:37
musi byc smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak