Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kopru włoskiego

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szalotka 2 szt
masło 50 g
koper włoski 2 szt
seler naciowy 4 łodygi
wino białe wytrawne 50 ml
bulion drobiowy 500 ml
śmietana słodka 3 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kopru włoskiego

Masło roztapiamy w garnku, dodajemy posiekaną szalotkę, pokrojony koper, seler i smażymy przez 10 min.
Do smażonych warzyw wlewamy wino, smażymy kilka minut, do momentu odparowania alkoholu.
Całość zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia, płomień zmniejszamy i gotujemy 20 min. Zupę zestawiamy z ognia i studzimy. Następnie miksujemy na gładko, dodajemy śmietanę, podgrzewamy, nie dopuszczając do wrzenia.
Rozlewamy do misek, oprószamy świeżo mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 13.01.2017 17:31
fajna zupka
mirosława4 13.01.2017 12:53
apetyczny kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak