Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Krem z Kalarepy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 szt
marchew 1 szt
ziemniaki 1 szt
cebula 1 szt
bulion 1,2 l
suszona natki pietruszki Prymat 1 łyżeczka
serek topiony 1 trójkąt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Krem z Kalarepy

1. Na rozgrzanym maśle podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę.
2. Następnie dodać kalarepkę i marchewkę pokrojoną w drobna kostkę albo uszatkowane na grubych oczkach. Chwilę podsmażyć.
3. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.Całość zalać bulionem.
Dodać liście laurowe i ziele. Gotować do miękkości.
4. Usunąć z zupy ziele i liście a resztę zblendować.
5. Doprawić solą pieprzem imbirem dodać serek, gdy się rozpuści dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuchcik89 09.11.2017 14:28
wygląda apetycznie, przyznam się, żę nigdy nie jadłam kalarepy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak