Zupa Krem z Kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • ziemniaki

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • bulion

    1,2 l
  • suszona natki pietruszki Prymat

    1 łyżeczka
  • serek topiony

    1 trójkąt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Na rozgrzanym maśle podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę.
2. Następnie dodać kalarepkę i marchewkę pokrojoną w drobna kostkę albo uszatkowane na grubych oczkach. Chwilę podsmażyć.
3. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę.Całość zalać bulionem.
Dodać liście laurowe i ziele. Gotować do miękkości.
4. Usunąć z zupy ziele i liście a resztę zblendować.
5. Doprawić solą pieprzem imbirem dodać serek, gdy się rozpuści dodać natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuchcik89 09.11.2017 14:28
wygląda apetycznie, przyznam się, żę nigdy nie jadłam kalarepy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat