Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kalarepy

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 szt
cebula biała 1 szt
ziemniaki 3 szt
marchewka 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
bulion drobiowy 1 l
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
koper świeży
groszek ptysiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kalarepy

Kroki postępowania

1
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę i po kolei smażyć na patelni z odrobiną oleju rzepakowego. Przełożyć do garnka i zalać bulionem. Część bulionu wlać na patelnię, w której smażyły się warzywa, aby cały aromat i smak przenieść do garnka.
Krok 1 - Zupa krem z kalarepy foto
2
Gotować, aż warzywa będą miękkie, czyli około 20 min. Zmiksować blenderem na gładki krem. Dodatkowo można podbić zupę śmietaną, jak ktoś lubi.
Krok 2 - Zupa krem z kalarepy foto
3
Podawać ze świeżo posiekanym koperkiem i groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego :)
Krok 3 - Zupa krem z kalarepy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 28.08.2015 00:53
dobra taka zupa
Alex_M 27.08.2015 07:58
też lubię taki kremik :)
Łukasz15 26.08.2015 22:47
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak