Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z kalarepy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepki 4 szt
cebula 1 szt
wywar warzywny 1 litr
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietanka 1 szklanka
zielenina
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z kalarepy

W wywarze gotujemy obrane i pokrojone w kostkę kalarepki i cebulę,gdy będą miękkie miksujemy je w wywarze dodajemy masło przyprawy i gotujemy.Mąkę prażymy na patelni i dobrze mieszamy ją ze śmietaną dodajemy do garnka gotujemy cały czas mieszając.Posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.11.2011 17:28
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak