Zupa krem z kalafiora i kalarepy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • kalarepa

    2 szt
  • wywar warzywny

    2 l
  • śmietana 12%

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior z kalarepą ugotować z dodatkiem soli..Sporządzić wywar z kostek.Przełożyć warzywa do wywaru.Dokładnie zmiksować blenderem.Doprawić według uznania.Na koniec dodać śmietany.Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 01.06.2012 22:38
super pomysł
angelika14 19.02.2012 18:11
smaczna i delikatna zupka
beatkaa153 08.09.2011 17:15
apetycznie wygląda i pewnie tak smakuje:)
polly66 30.06.2011 08:47
zapewne bardzo smaczna i delikatna
gusia1000 23.06.2011 16:35
Dobra, bo warzywna.
Barbara/zuza22_85 03.06.2011 20:22
fajna
caroline1983 28.03.2011 11:42
fajna lekka zupa
madi356 14.02.2011 22:38
musi być pyszna:)
gosia47-47 04.02.2011 17:29
pyszna
Izabela/bella81 10.01.2011 10:56
z kalarepy zupy nie jadłam, ale jak urośnie na działeczce to na pewno wypróbuję :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat