Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z grzybów - najlepsza

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 400 g
cebula 1 średnia
por (biała część) 0,5 szt
marchew 1 średnia
pietruszka 1 średnia
grzyby suszone 2 kubki
sól
natka pietruszki 4 łyżki drobno posiekanej
lubczyk 4 łyżki drobno posiekanego
ziele angielskie 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
chleb 4 kromki
oliwa 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z grzybów - najlepsza

Kroki postępowania

1
Żeberka gotować przez około półtora godziny na małym ogniu w 3 litrach wody z liściem laurowym i zielem angielskim.

Po tym czasie dodać obraną, opaloną na gazie cebulę, pietruszkę, marchew, por, posolić, popieprzyć. Gotować jeszcze 20 min.

Po tym czasie dodać suszone grzyby, lubczyk i natkę pietruszki. Gotować przez kolejne 20 min.
Krok 1 - Zupa krem z grzybów - najlepsza foto
2
Wyciągnąć żeberka (można je wykorzystać w innym daniu, np podpiec w piekarniku z cebulkę i czosnkiem), liście laurowe i ziele angielskie (jak ziele zostanie to nic się nie stanie po prostu zostanie zmiksowane).

Zmiksować zupkę używając blendera (jak jest zbyt rzadka to gotować ją do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji).
Krok 2 - Zupa krem z grzybów - najlepsza foto
3
W piekarniku nagrzanym do 150 stopni podpiec chleb pokrojony w kostkę spryskany oliwą z oliwek.
Krok 3 - Zupa krem z grzybów - najlepsza foto
4
Podawać zupę razem z grzankami.
Krok 4 - Zupa krem z grzybów - najlepsza foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 25.11.2013 10:26
przepyszna zupka
6zer
6zer 25.11.2013 09:03
smaczna zupka
w mojej kuchni 25.11.2013 08:46
prawda, taka jest najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak