Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa - krem z grzybów leśnych i cebuli

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 40 dag
cebula 4 szt
śmietana 18 proc 1/2 szkl
natka pietruszki 4 łyżki
grzanki
sól
pieprz
masło 1 łyżka
bulion drobiowy 1 litr
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa - krem z grzybów leśnych i cebuli

Cebule siekamy i szklimy na oleju. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Grzyby oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dusimy na maśle ok 15 min. Dodajemy łyżkę mąki i mieszamy. Dodajemy grzyby do bulionu. Gotujemy 20 min , doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy, dodajemy śmietanę. Posypujemy siekaną pietruszką i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 18.12.2013 22:06
Pyszna zupa!! Mniam :)
V_kuchareczka 18.12.2013 20:37
wspaniała zupka
Megg 18.12.2013 17:38
super smaczna taka zupka
norweska20 18.12.2013 17:32
smakowitości mniam
Konczi 18.12.2013 16:39
super kremik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak