Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z fasolki szparagowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
masło 1 łyżka
fasolka szparagowa 800 g
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z fasolki szparagowej

Cebulę i czosnek siekamy. Szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę. Zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy na dużym ogniu 30 min. Studzimy.

Do zupy dodajemy śmietanę, blendujemy na gładko. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę siekamy, wrzucamy do kremu, podgrzewamy.

Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 20.08.2016 15:39
:*
Futka 15.08.2016 09:47
Świetna i bardzo smakowita zupka :)
Edith85 15.08.2016 09:05
Super zupka
ilka01 15.08.2016 05:28
Pysznosvi ☺
Diana Rusiłowicz 15.08.2016 00:24
Smaczna zupka :)
Łukasz15 14.08.2016 23:02
Pysznie wygląda
Mniam 14.08.2016 22:12
Z chęcią bym spróbowała takiej zupy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak