Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z fasoli szparagowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółta fasolka szparagowa 30 dag
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
bulion 750 ml
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z fasoli szparagowej

Kroki postępowania

1
Marchew i pietruszkę /korzeń/ obieramy i kroimy w talarki. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy marchew i pietruszkę i podsmażamy często mieszając ok. 5 min.
Krok 1 - Zupa krem z fasoli szparagowej foto
2
Następnie wlewamy bulion, zagotowujemy i zmniejszamy ogień - gotujemy ok. 10 min. Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki, kroimy ja na kawałki i dodajemy do bulionu. Zupę doprawiamy do smaku i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 2 - Zupa krem z fasoli szparagowej foto
3
Zupę blendujemy i ewentualnie raz jeszcze doprawiamy. Podajemy z natką pietruszki lub grzankami.
Krok 3 - Zupa krem z fasoli szparagowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 06.10.2016 12:25
dobra zupa
pestka 06.10.2016 07:21
lubię takie zupy-krem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak