Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA KREM Z DYNI Z MASCARPONE CHORIZO I GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 KG
por 1 SZT
pomidor 2 SZT
marchewka 2 SZT
pomarańcza 1 SZT
masło 150 GR
pieczywo 100 GR
tymianek 6 GR
cynamon 5 GR
imbir 5 GR
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 5 GR
Papryka ostra mielona Prymat 5 GR
ser mascarpone 200 GR
bulion warzywny 2 L
kiełbasa chorizo 1 SZT
sól 3 GR
pieprz 5 GR

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA KREM Z DYNI Z MASCARPONE CHORIZO I GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

ROZGRZEWANY PIEKARNIK NA 180 STOPNI
PRZYGOTOWUJEMY BULION WARZYWNY W DOWOLNY SPOSÓB

STARANNIE OBRAĆ DYNIE ZE SKÓRKI,WYDRĄŻYĆ PESTKI
POKROIĆ W KOSTKĘ 3 CM I UŁOŻYC NA PAPIERZE DO PIECZENIA
PARCHEWKĘ OBRAĆ I POKROIĆ WIELKOŚCI KAWAŁKÓW DYNI
PIEC OK 30 MIN
PO UPŁYWIE 20 MIN DOKŁADAMY PRZEKROJONE NA PÓŁ POMIDORY
W CZASIE KIEDY PIECZEĄ NAM SIE SKŁADNIKI PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ ZUPY
W GARNKU TOPIMY POŁOWE PORCJI MASŁA,DODAJEMY POKROJONĄ PORE(TYLKO BIAŁĄ CZĘSĆ),DUSIMY OK 4 MIN NA MAŁYM OGNIU,DODAJEMY WSZYSTKIE PRZYPRAWY,SKÓRKĘ Z POMARAŃCZY ORAZ WYCIŚNIĘTY SOK Z POŁOWY POMARAŃCZY
GDY DYNIA JUZ NAM SIĘ PODPIEKŁA DAJAJEMY JĄ DO GARNKA RAZEM Z MARCHEWKĄ I OBRANYMI POŁÓWKAMI POMIDORA,WSZYSTKO MIESZAMY RAZEM I DUSIMY JAKIES 5 MIN,PO CZYM ZALEWANY BULIONEM I GOTUJEMY OK 30 MIN NA WOLNYM OGNIU.
W MIĘDZY CZASIE PRZYGOTOWUJEMY GRZANKI
ODCINAMY SKÓRKI Z CHLEBA I KROIMY W DROBNĄ KOSTECZKĘ
NA PATELNI TOPIMY RESZTĘ MASŁA NA MAŁYM OGNIU I DODAJEMY STARTY ZĄBEK CZOSNKU I WRZUCAMY GRZANKI,WSZYSTKO MIESZAMY ENERGICZNIE AŻ DO CZASU JAK GRZANKI BĘDĄ RUMIANE I CHRUPIĄCE
GRZANKI WYKŁADAMY NA RĘCZNIK PAPIEROWY . NA TEJ SAMEJ PATELNI SMAŻYMY BEZ TŁUSZCZU POKROJONĄ KIEŁBASE CHORIZO 4 MIN(KIEŁBASKĘ KROIMY W DOWOLNY KRZTAŁT)
GDY ZUPKA NAM SIĘ JUZ GOTOWAŁA OKREŚLONĄ ILOŚC CZASU ZDEJMUJEMY JĄ Z GAZU I BLĘDUJEMY DO MOMĘTU ĄŻ BEDZIE KREMOWA I BEZ KAWAŁKÓW WARZYW,PRÓBUJEMY I EWENTUALNIE DOPRAWIAMY DO SMAKU
ZUPKĘ PODAJEMY W MISECZCE Z DODATKIEM ŁYZKI SERA MASCARPONE,GRZANKAMI I KIEŁBASKĄ ŻYCZĘ SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 08.12.2015 12:58
pyszne jedzonko na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak