Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA KREM Z DYNI Z MASCARPONE CHORIZO I GRZANKAMI CZOSNKOWYMI
PRZYGOTOWUJEMY BULION WARZYWNY W DOWOLNY SPOSÓB
STARANNIE OBRAĆ DYNIE ZE SKÓRKI,WYDRĄŻYĆ PESTKI
POKROIĆ W KOSTKĘ 3 CM I UŁOŻYC NA PAPIERZE DO PIECZENIA
PARCHEWKĘ OBRAĆ I POKROIĆ WIELKOŚCI KAWAŁKÓW DYNI
PIEC OK 30 MIN
PO UPŁYWIE 20 MIN DOKŁADAMY PRZEKROJONE NA PÓŁ POMIDORY
W CZASIE KIEDY PIECZEĄ NAM SIE SKŁADNIKI PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ ZUPY
W GARNKU TOPIMY POŁOWE PORCJI MASŁA,DODAJEMY POKROJONĄ PORE(TYLKO BIAŁĄ CZĘSĆ),DUSIMY OK 4 MIN NA MAŁYM OGNIU,DODAJEMY WSZYSTKIE PRZYPRAWY,SKÓRKĘ Z POMARAŃCZY ORAZ WYCIŚNIĘTY SOK Z POŁOWY POMARAŃCZY
GDY DYNIA JUZ NAM SIĘ PODPIEKŁA DAJAJEMY JĄ DO GARNKA RAZEM Z MARCHEWKĄ I OBRANYMI POŁÓWKAMI POMIDORA,WSZYSTKO MIESZAMY RAZEM I DUSIMY JAKIES 5 MIN,PO CZYM ZALEWANY BULIONEM I GOTUJEMY OK 30 MIN NA WOLNYM OGNIU.
W MIĘDZY CZASIE PRZYGOTOWUJEMY GRZANKI
ODCINAMY SKÓRKI Z CHLEBA I KROIMY W DROBNĄ KOSTECZKĘ
NA PATELNI TOPIMY RESZTĘ MASŁA NA MAŁYM OGNIU I DODAJEMY STARTY ZĄBEK CZOSNKU I WRZUCAMY GRZANKI,WSZYSTKO MIESZAMY ENERGICZNIE AŻ DO CZASU JAK GRZANKI BĘDĄ RUMIANE I CHRUPIĄCE
GRZANKI WYKŁADAMY NA RĘCZNIK PAPIEROWY . NA TEJ SAMEJ PATELNI SMAŻYMY BEZ TŁUSZCZU POKROJONĄ KIEŁBASE CHORIZO 4 MIN(KIEŁBASKĘ KROIMY W DOWOLNY KRZTAŁT)
GDY ZUPKA NAM SIĘ JUZ GOTOWAŁA OKREŚLONĄ ILOŚC CZASU ZDEJMUJEMY JĄ Z GAZU I BLĘDUJEMY DO MOMĘTU ĄŻ BEDZIE KREMOWA I BEZ KAWAŁKÓW WARZYW,PRÓBUJEMY I EWENTUALNIE DOPRAWIAMY DO SMAKU
ZUPKĘ PODAJEMY W MISECZCE Z DODATKIEM ŁYZKI SERA MASCARPONE,GRZANKAMI I KIEŁBASKĄ ŻYCZĘ SMACZNEGO:)