Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z dyni i zielonej fasolki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 300 gram
dynia 1,5 szklanki
mrożona fasolka szparagowa 1,5 szklanki
ryż 0.5 szklanki
jogurt naturalny 0.5 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1\3 łyzeczki
Liść lubczyku suszony Prymat 0,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z dyni i zielonej fasolki

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na mięsie z indyka- gotujemy go 30 minut.
Krok 1 - Zupa krem z dyni i zielonej fasolki foto
2
Dynię obieramy, usuwamy miąższ i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Zupa krem z dyni i zielonej fasolki foto
3
Dynię i fasolkę dodajemy do wywaru i gotujemy około 20 minut.
Krok 3 - Zupa krem z dyni i zielonej fasolki foto
4
Odmierzamy porcje ryżu i dodajemy do warzyw. Gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 4 - Zupa krem z dyni i zielonej fasolki foto
5
W trakcie gotowania dodajemy przyprawy do smaku; pieprz, sól, lubczyk.
Krok 5 - Zupa krem z dyni i zielonej fasolki foto
6
Na samym końcu dodajemy jogurt naturalny i wszystkie składniki łącznie z mięsem indyka miksujemy na gładki krem. Serwujemy z listeczkami świeżej bazylii. Smacznego :)
Krok 6 - Zupa krem z dyni i zielonej fasolki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 30.12.2014 09:50
oryginalny przepis :)
IKrakowianka 29.12.2014 22:31
bardzo fajna
kornelcia 29.12.2014 22:29
bardzo lubię zupy z dynią w składzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak