Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem z dyni i pieczonej papryki z serkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
dynia 500 g
papryka żółta 4 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
serek śmietankowy 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem z dyni i pieczonej papryki z serkiem

Na podudziu kurczęcym ugotować bulion jarzynowy (marchewka, pietruszka, seler). Paprykę przepołowić, wydrążyć z nasion, ułożyć na blasze, piec w 180C ok.15minut. Dynię pokroić w kostkę, przełożyć do garnka z bulionem. Dodać upieczoną paprykę, gotować całość na wolnym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie,dodać serek i zmiksować, następnie doprawić do smaku. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.09.2014 07:50
wygląda pysznie
Monika-twin 12.09.2014 01:42
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak