Zupa krem z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko z kurczaka

    1 szt
  • mięso wieprzowe

    20 dag
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • dynia

    1 kg ( Hokkaido)
  • ziemniaki

    30 dag
  • kolendra posiekana

    2-3 gałązki
  • oliwa aromatyzowana

    oliwa z papryczką chili
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa krem z dyni foto
Do garnka włożyć umyte mięso, dodać obraną marchew, pietruszkę i cebulę, gotować do miękkości.
Krok 2 - Zupa krem z dyni foto
Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę.
Krok 3 - Zupa krem z dyni foto
Przygotowaną dynię wsypać do garnka, dodać obrane i pokrojone ziemniaki, wlać 1,5 l wywaru z mięsa i gotować do miękkości.
Krok 4 - Zupa krem z dyni foto
Do miękkich warzyw dodać ugotowane warzywa w rosole, zmiksować na gładki krem. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i oliwą z papryczką chili. Zupę podawać z posiekaną kolendrą i kleksem śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KORAL 26.06.2017 08:16
pyszna zupa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat