Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z dyni
Kroki postępowania
-W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, czosnek i dusić ok.3 min.
Zupę zdjąć z ognia , lekko przestudzić i zmiksować na gładki jednolity krem.
miąższ z dyni | 800 gram |
cebula | 1/2 szt |
ząbki czosnku | 2 ząbki |
bulion warzywny | 1,5 litra |
ryż | 2 łyżki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/4 łyżeczki |
Kurkuma mielona Prymat | 1/4 łyżeczki |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
sok z pomarańczy | 1/3 szklanki |
sól i pieprz | do smaku |
sezam czarny | do dekoracji |
kwaśna śmietana | 3 łyżki |
parmezan starty | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: