ZUPA-KREM Z CIECIERZYCY I FASOLKI SZPARAGOWEJ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    200 g-suchy produkt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    8 cm
  • fasolka szparagowa

    300 g-mrożona
  • woda

    1 litr
  • skórka z cytryny

    1/2 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ZUPA-KREM Z CIECIERZYCY I FASOLKI SZPARAGOWEJ foto
Ciecierzycę zalać wodą i zostawić na całą noc pod przykryciem. Kolejnego dnia odcedzić ją z wody, przełożyć do garnka. Zalać litrem świeżej wody i postawić na ogień. Doprowadzić do wrzenia, gotować do miękkości.
Krok 2 - ZUPA-KREM Z CIECIERZYCY I FASOLKI SZPARAGOWEJ foto
W między czasie marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki. Gdy ciecierzyca będzie na wpół miękka dodać warzywa ( por w całości) wraz z fasolką.
Krok 3 - ZUPA-KREM Z CIECIERZYCY I FASOLKI SZPARAGOWEJ foto
Przykryć i gotować do miękkości wszystkich składników. Doprawić sola i pieprzem. Zdjąć z ognia zblendować. Dodać otartą skórkę z cytryny. Wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.03.2016 17:06
na pewno bardzo smaczna
Róża1 24.02.2016 11:17
wspaniała zupa krem :-)
Monika-twin 07.02.2016 21:43
Smacznie i zdrowo.
Linka2107 07.02.2016 19:08
pysznie :)
IKrakowianka 07.02.2016 18:58
super jest taka zupa
agaK. 07.02.2016 18:27
Ślicznie ozdobiona różyczka, super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat